VEILIGHEID EN BESCHERMING

MET ZORGVULDIGE HANDELEN BEWAKEN WE SAMEN DE PRIVACY EN GEZONDHEID

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen voor veiligheid en gezondheid 

Voor Elkaar in Amsterdam is een stedelijke samenwerking tussen Burennetwerk, Civic, Doras, Dynamo, Dock, Algemene Hulpdienst Buitenveldert, Vrijwilligers Centrale Amsterdam en Combiwel Buurtwerk, die half maart 2020 tot stand is gekomen. Het is gestart vanwege de impact die de maatregelen m.b.t. de corona-crisis hebben op kwetsbare Amsterdammers. 

Voor Elkaar in Amsterdam verbindt buurtbewoners met een hulpvraag aan vrijwilligers die willen helpen. Deze vrijwilligers komen vaak via de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA), waar zij zich hebben aangemeld.

De aangesloten samenwerkende organisaties zorgen voor een intake met een vrijwilliger, kijken waar deze zich voor wil inzetten en controleert of de intenties goed zijn. En zo koppelen zij een vrijwilliger in hun eigen buurt aan iemand die contact wil of hulp nodig heeft.

Het is hartverwarmend om te zien hoe veel mensen in deze tijd iets voor een ander willen doen. Hierbij verliezen wij de kwetsbare positie van de hulpvrager niet uit het oog en willen wij hun veiligheid zo goed als mogelijk borgen. Net zo goed als de veiligheid en privacy van de mensen die zich melden om te helpen.